FULL FART PÅ VEI INN I PROSESSINDUSTRIEN: MASKINLÆRING OG KUNSTIG INTELLIGENS

Maskinlæring er en spesialisering innen kunstig intelligens (KI) hvor man bruker statistiske metoder for finne mønstre i store datamengder. Maskinlæring er en underart av KI, selv om begrepene ofte brukes om hverandre. KI omfatter alle intelligente systemer. Maskinlæring og KI har full fart på vei inn i prosessindustrien, og Bertil Helseth fra Intelecy presenterte flere interessante bruksområder for maskinlæring og KI på vårt Jubileumsarrangement i oktober i år.

Intelecy leverer en fullstendig administrert skybasert programvare som er designet for industriell IoT og produksjonstilfeller, og vi er stolte av å ha inngått et partnerskap med Intelecy for å kunne utnytte denne teknologien på best mulig måte.

Vi mener at godt samarbeid med strategisk viktige samarbeidspartnere er veien til å lykkes, og med Intelecy i ryggen får vi et ekstra verktøy i verktøykassen vår for å lage gode styresystemer. Våre kunder får i tillegg verdifull innsikt i sine prosesser, samt et ekstra hjelpemiddel for å analysere og forbedre disse. 

Gjennom god dialog og tett oppfølging vil vi sikre at vi oppfyller både egne og kundenes krav til kvalitet, stabilitet og driftssikkerhet. 

INTELECY NO-CODE INDUSTRIAL AI PLATFORM

Intelecy Industrial No-code Industrial AI Platform er en SaaS-løsning (Software as a Service) som gjør det mulig for operatører og ingeniører å lage maskinlæringsmodeller på få minutter, uten å trenge spesialisert maskinvare eller vite hvordan de skal kode.

Intelecy er bygget for industrielle data og integreres sikkert og raskt med vanlige industrielle protokoller og systemer. Med innebygde MLOps (Machine Learning Operations) distribuerer, overvåker og vedlikeholder Intelecy-plattformen maskinlæringsmodellene.

Ved å strømme spådommer tilbake til kontrollsystemet kan man heve produksjonen til et høyere automatiseringsnivå uten at det går på bekostning av sikkerheten. Dette gjør at man kan inkorporere disse spådommene i avanserte prosesskontroller for AI-kontroll med lukket sløyfe.

Et brukervennlig nettbasert brukergrensesnitt gjør det mulig for brukere å utnytte kraften til AI for å forstå hva som har skjedd, hva som skjer og hva som vil skje med mindre korrigerende tiltak blir iverksatt. 

Kilder:

Store Norske Leksikon. Maskinlæring.

https://snl.no/maskinlæring - Hentet 10.11.23

 

Intelecy.

https://www.intelecy.com - Hentet 20.11.23

FLERE NYHETER FRA VISION TECH

GRÜNDER, VISJONÆR OG JUBILANT:

Det hele startet i 2003 med en idé om å etablere en bedrift som forsto industriens behov, i tillegg til å være en trygg partner både innen prosjekt og service. I år feirer Olaf Holmen 20 år i VisionTech!

VI HAR STYRKET LAGET

I løpet av sommeren har vi fått på plass flere nye medarbeidere som vi ønsker å presentere. Ta godt i mot de nyeste tilskuddene til VisionTech AS; Lasse og Martin!

FRA FOSSILDREVET TIL ELEKTRISK

VisionTech ønsker å være en aktiv pådriver for det grønne skiftet, og jobber kontinuerlig for å redusere negativ innvirkning på miljøet fra egen virksomhet. Ta en titt på våre nye firmabiler!